De grootste wenskaart van Peel en Maas

In november 2020 begon Art Center de Raay Baarlo een nieuw project onder de naam: de grootste wenskaart van Peel en Maas. Er werd contact gezocht met de schooldirecteuren van de 16 basischolen van de gemeente en jawel: allen reageerden positief en doen mee met het hartverwarmende project "De Grooste Wenskaart van P&M.. Meer dan 3100 leerlingen ontvingen daarna bijna 15.500 wenskaarten met bijbehorende enveloppen.

In de week na Sinterklaas worden al deze kaarten beschilderd, gekleurd of geschreven voor mensen die na aan het hart liggen van de kinderen. Daarna haalt Frank al deze wenskaarten weer op en maakt er in het Art Center in Baarlo de allergrootste wenskaart van door ze allemaal aan- en naast elkaar te leggen. Dit wordt vastgelegd door de schrijvende pers maar ook door Omroep P&M die het project ondersteunen. Het Art Center stelt 130 grote rozen-wenskaarten ter beschikking. Deze grote rozen worden klassikaal van wensen voorzien en worden daarna door het Art Center aangeboden aan Omroep P&M die ze met kerst gaat uitdelen aan inwoners van de gemeente die het zo hard verdiend hebben afgelopen jaar in het kader van het project "maak ut waor".  Een prachtige samenwerking is geboren! 

Als de grootste wenskaart ook op film is vastgelegd door Omroep P&M en door L1 televisie brengt Frank alle kaarten terug naar de leerlingen zodat zij de wenskaarten met kerst kunnen bezorgen bij diegenen waar ze voor gemaakt zijn.

Zo worden in de gemeente maar liefst ruim 15.000 mensen verrast met een warme lieve boodschap in deze voor velen zeer verwarrende en vaak eenzame lastige tijd.

Art Center de Raay wenst, ook namens alle kinderen, iedereen mooie feestdagen en een gezond 2021. Samen maken we er iets moois van......

Ook dank aan de medemogelijk makers van deze grote wens: Op 't Veld installaties Belfeld, Willems Bouw Venlo, Vaessen Tuin Boom Groen Maasbree, Berden Wonen Slapen & Meer Blerick, Insign It Baarlo, Kasteel D'Erp, Napoleon Computers, de Groenfactorij, Van Stokkum BV, Wicro Plastics Kessel, Jumbo Ilse en Harald Panningen en vele anderen.