• VENLO KLEURT

  VENLO KLEURT

  Onder de naam “Venlo Kleurt” heeft er in september 2016 op alle basisscholen in Venlo een uniek project plaats gevonden. In aanloop naar de opening van de kinderboekenweek deden ruim 3.600 kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar mee aan een educatief lesprogramma waarbij de jonge generatie, geïnspireerd door ‘opa’ Mondriaan, in aanraking kwam met het maken en exposeren van kunst. Op 5 oktober 2016 was de Grande finale in Seacon Stadion – De Koel: met als motto “Voor altijd jong”! Die woensdagochtend werd op het voetbalveld de grootste levende Mondriaan gemaakt.

  Naast een prachtige dag in het Stadion hebben alle kinderen klassikaal een ‘nieuwe ‘ Mondriaan gemaakt. Deze kleurrijke expositie heeft u reeds in Medisch Centrum VieCuri kunnen bewonderen. Binnenkort zal deze expositie ook nog te zien zijn in de Kasteeltuinen te Arcen. Het Venlo Kleurt schilderij reist met elke expositie mee.

  Alle 135 kunstwerken worden in series van 5 verkocht inclusief een boekje over Venlo Kleurt. De opbrengst hiervan gaat naar de Stichting Het Vergeten Kind. Tijdens een bijzondere avond in November dit jaar in Art Center de Raay gepresenteerd door niemand minder dan Johnny de Mol gaat tevens het 'bekendste schilderij van Nederland', de remake van de Victory Boogie Woogie geschilderd door 574 bijzondere Nederlanders onder de hamer. 

  Wenst u meer info over de schilderijen of deze bijzondere avond in November stuur een mail naar frankfaessen@hetnet.nl of 06-29062575.

  We houden u met veel plezier op de hoogte.

 • 1